Kleur en licht, verhalen van gewone mensen en hun emoties, dat is wat me boeit.
    Bij alles dat ik maak staat het plezier in het maken voorop.


Ik ben geboren in Haarlem in 1957.
Toen ik zes jaar oud was overleed mijn vader en vrij snel daarna verhuisde ik met mijn moeder, broers en zusje naar het zuiden. Ik verwachte tussen de koeien wakker te worden maar dat gebeurde natuurlijk niet. Als jong meisje had ik één grote wens: Leven van de wind. Vele jaren later ben ik nog steeds op zoek naar de betekenis van 'leven van de wind'.

In de tussentijd hou ik me bezig met de weergave van mijn wereld. Ik doe niets liever dan van 'niets' 'iets' maken. De middelen die ik hierbij gebruik zijn schilderen, schrijven, of een combinatie van beeld en tekst.
Opvoeden is voor mij ook van 'niets' 'iets' maken. In universeel verband klopt dat natuurlijk niet, want we zijn altijd geweest en zullen altijd zijn. Praktisch gezien vond ik het een belevenis om mijn zoons van kleine hulpeloze wezens te zien groeien tot de krachtige zelfbewuste mannen die ze nu zijn.

Het zal je niet ontgaan dat ik iets met Afrika heb. In 1986 ging ik voor mijn studie Antropologie naar West Afrika, sindsdien heb ik altijd heimwee gehouden. Toen mijn jongste zoon achttien werd, in 2008, ben ik teruggegaan en ik ontmoette er de liefde van mijn leven. Sinds die tijd leef ik in twee werelden en ik probeer er één leven van te maken, mijn leven.

Update:
Tegen alle verwachting in mogen mijn lief en ik sinds 1 februari 2015 samen zijn en blijven in Nederland.